Μενού
Το καλάθι σας

Μυθολογία – Αρχαία Ιστορία

Μυθολογία – Αρχαία Ιστορία

Μυθολογία – Αρχαία Ιστορία

Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991259
Ο Δαίδαλος, ο τρανός εφευρέτης, κατασκεύασε με εντολή του βασιλιά Μίνωα έναν λαβύρινθο για τον φοβερό και τρομερό Μινώταυρο. Κανείς δεν είχε κατορθώσει να βγει από εκεί, εκτός από τον Θησέα, τον οποίο βοήθησε η Αριάδνη, η κόρη του βασιλιά… Όταν το έμαθε ο Μίνωας, εξοργίστηκε και θέλησε να τιμωρήσει ..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991268
Ο Οδυσσέας, ο βασιλιάς της Ιθάκης, επέστρεφε από τον πόλεμο της Τροίας, όταν βρέθηκε στο νησί όπου ζούσε ο φοβερός κύκλωπας Πολύφημος. Ο γίγαντας με το ένα μόνο μάτι αιχμαλώτισε στη σπηλιά του τον βασιλιά και τους συντρόφους του και δεν τους άφηνε να φύγουν. Τι θα σκαρφιζόταν ο πολυμήχανος Οδυσσέας ..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991260
Ο Προμηθέας, ο αθάνατος Τιτάνας, δημιούργησε τους πρώτους ανθρώπους και, για να τους προστατεύσει, τους έδωσε τη φωτιά, που έκλεψε από τον Δία. Ο βασιλιάς τον θεών εξοργίστηκε. Για τιμωρία διέταξε να τον αλυσοδέσουν σε ένα ψηλό βουνό και ορκίστηκε πως θα τον άφηνε εκεί για πάντα. Όταν, ύστερα από πο..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991261
Ο τελευταίος από τους δώδεκα άθλους που ανέθεσε ο βασιλιάς Ευρυσθέας στον Ηρακλή ήταν και ο πιο δύσκολος: έπρεπε να ταξιδέψει στον Κάτω Κόσμο και να του φέρει τον Κέρβερο, έναν φοβερό σκύλο με τρία κεφάλια και φιδίσια ουρά, ο οποίος φρουρούσε τα σύνορα που χώριζαν τους ζωντανούς από τους νεκρούς. Θα..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991262
Για να ελευθερώσει τη μητέρα του, ο Περσέας έπρεπε να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή: να προσφέρει στον βασιλιά Πολυδέκτη το κεφάλι της Μέδουσας, μιας τρομερής γοργόνας που μπορούσε μόνο με το βλέμμα της να μετατρέψει σε πέτρα κάθε ζωντανό πλάσμα. Στο ταξίδι του, ο ήρωας, πέταξε με τον Πήγασο,..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991263
Όταν ο Αχιλλέας ήταν ακόμη μωρό, η μητέρα του, η Θέτιδα, τον βούτηξε στα μαγικά νερά της Στύγας, για να τον κάνει άτρωτο. Μεγαλώνοντας, έγινε ένας δυνατός νέος και ένας θαρραλέος πολεμιστής, που πήρε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο και οδήγησε τον στρατό των Ελλήνων σε πολλές νίκες. Τι έμελλε να γίνει, όμω..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991264
Ο Ιάσονας ξεκίνησε για την Αργοναυτική Εκστρατεία, θέλοντας να αποκτήσει το χρυσόμαλλο δέρας, ώστε να πάρει πίσω τον θρόνο που του ανήκε. Σε αυτήν την περιπέτεια έπρεπε να παλέψει με ταύρους που έβγαζαν φλόγες από τα ρουθούνια τους, να πολεμήσει έναν στρατό φτιαγμένο από σίδερο και να αντιμετωπίσει ..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991265
Η Ωραία Ελένη ήταν ξακουστή για την ομορφιά της και γυναίκα του βασιλιά της Σπάρτης, Μενέλαου. Όταν, όμως, τον εγκατέλειψε και έφυγε μακριά με τον Πάρη, ξεκίνησε ο Τρωικός Πόλεμος, που κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια. Ώσπου ο πολυμήχανος Οδυσσέας σκέφτηκε να φτιάξουν τον Δούρειο Ίππο, ένα κούφιο ξύλινο..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991266
Όταν ο θεός Διόνυσος είπε στον Μίδα πως μπορούσε να πραγματοποιήσει μια ευχή του, εκείνος, άπληστος καθώς ήταν, ζήτησε να μετατρέπει σε χρυσάφι ό,τι ακουμπούσε. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσό: τα λουλούδια, τα δέντρα, οι πύλες του παλατιού, ακόμα και οι άνθρωποι. Μήπω..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991267
Ο βασιλιάς Ιοβάτης ανάθεσε στον Βελλεροφόντη δύο επικίνδυνες αποστολές: Να διώξει τις τρομερές αμαζόνες από το βασίλειό του και να εξοντώσει τη Χίμαιρα, ένα τέρας με τρία κεφάλια που σκορπούσε τον φόβο. Με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς, ο Βελλεροφόντης δάμασε τον Πήγασο, το φτερωτό άλογο, και ολοκλήρωσ..
1,70€ 1,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 991307
Daedalus and Icarus [English]  Δαίδαλος και Ίκαρος (αγγλικά)..
2,60€ 2,99€
Κατασκευαστής: Χάρτινη Πόλη Κωδικός: 992511
Η Αθηνά ήταν η θεά της σοφίας, της γνώσης και κάθε τέχνης. Αν και ξεπήδησε από το κεφάλι του Δία, δεν άργησε να γίνει η αγαπημένη του κόρη. Είχε για σύμβολά της το ακόντιο, την ασπίδα και την κουκουβάγια. Ήταν αυτή που έμαθε στις γυναίκες πώς να υφαίνουν και να κεντούν. Επίσης, εμφανιζόταν στα όνειρ..
9,81€ 10,90€
Εμφάνιση 1 έως 26 από 26 (1 Σελ.)